català - dansk - español - english

       
 
 

clica al mapa per engrandir-lo

Visita al Parc Natural del Delta de l'Ebre
Fumarell carablanc, Gavina capblanca i Gavina Corsa © Juan Gil

El delta de l'Ebre és la zona humida amb més importància de Catalunya. És el segon aiguamoll més gran de la península ibèrica després de Doñana. Està situat a uns 200 quilòmetros al sud-oest de Barcelona al extrem inferior de Catalunya. El Delta de l'Ebre amb 320km quadrats, és una regió extensa, molt plana on l'arròs té un paper molt important. El delta és el resultat de la lluita de dos grans forces. L'una, el Riu que transporta els sediments i l'altre la Mar, que erosiona i reparteix aquests sediments. Aquesta lluita va començar fa milers d'anys i encara continua. En els últims segles ha estat el riu qui ha guanyat terreny al mar i anat canviant la forma i l'aspecte del delta. Malauradament en les últimes decades el riu s'ha debilitat degut a les preses que retenen grans quantitats de sediments i regulen els nivells d'aigua i avingudes.  

El delta conté diferents hàbitats naturals tals com llacunes amb diferentes concentraciones de salinitat i de diferents profunditats. També conté dunes, platges somes i bahias, així com el riu i petits retalls de boscos de ribera. Però sobretot el que domina en els paisatges del Delta són els arrossars que actuen com aiguamolls artificials durant gran part de l'any.

Estat de conservació:

El delta de l'Ebre ha estat classificat com a zona humida d'interès internacional per Bureau Mar el 1962. Una part del delta (7.736 ha.) va ser donada d'alta com a Parc Natural l'any 1986. Dins el parc hi ha ubicades diferents reserves naturals on estan particularment restrigides algunes activitats humanes. El 1993, l'extensió completa del delta (32.000 has) va ser agregada a les zones RAMSAR i catalogada com a ZEPA (zona especial per la protecció dels ocells). Malauradament, no tot el delta es considerat parc natural, de fet, molts dels camps d'arròs no estan inclosos dins al parc. Un impacte molt fort sobre la avifauna del delta és la caça que encara es permet en gran part del delta, dins del Parc Natural i Reserves Naturals.

Un altre problema creixent contra els valors naturals del Delta és l'increment de la construcció i l'implantació d'infrastructures humanes. Recentment hi ha planificat un dels parcs eòlics més grans d'Europa, davant mateix de la Punta de la Banya i per tant davant de la colònia de cria més gran de la Gavina Corsa (Larus audouinii) (Logotip de la nostre empresa).   

Fitosanitaris (insecticides, herbicides, fungicides, i altres productes) són esparcits als camps d'arròs produint perjudicis a les aus.

VEURE IMATGES DE LES NOSTRES EXCURSIONS AL DELTA DE L'EBRE

 

Excursions d'un dia al Delta de l'Ebre, Montsià o Ports:

    • 20 € per persona 4 hores d'excursió
    • 40 € per persona 8 hores d'excursió

Les excursions inclouen:

  • El guia expert en natura i especialment en ocells.
  • L'ús de binocles per cadascun dels participants durant l'excursió.
  • L'ús d'un telescopi terrestre.
  • El transport durant l'excursió és gratuït amb la furgoneta d'Audouin
  • Punt de trobada ha de ser un lloc proper al delta (Per ex. Estació de tren, hotel, parador de Tortosa...) en algunes de les poblacions de Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Ampolla, Freginals, Camarles, Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, Eucaliptus, Muntells i Riumar.

Els Preus no inclouen el transport al punt de trobada, menjar o begudes.

Nota: Les sortides de mig dia només són disponibles a les Terres de L'Ebre. Ens reservem el dret d'augmentar el preu en el cas que no s'assoleixi un mínim de 4 paticipants per excursió. Com a norma general les excursions seran d'un màxim de 8 persones. Es poden fer excursions a altres Parcs Naturals de Catalunya.

Als Ports es pot fer una excursió d'un dia i visitar el canyet de voltors amb un extra cost de 15€ per persona. En aquest canyet es dóna de menjar als voltors on normalment baixen fins a 200 exemplars. Es mantenen a una distància d'uns 12 metres. Altres espècies: Aufranys, Corbs, Àguiles Calçades, Guineus i ocasionalment Voltor Negre.

Vull veure més informació de les vostres excursions...CLICA AQUÍ

Vull veure fotos de les vostres excursions, una imatge val més que mil paraules...CLICA AQUÍ

No estic convençut... vull veure l'opinió d'altres persones que han vingut a les excursions...CLICA AQUI i en anglès

NO ET QUEDIS SENSE PLAÇA, RESERVA JA

Ocells del Delta de l'Ebre

El delta atrau milions d'aus al llarg de l'any. Sobretot en el periode hivernal moltes aus aquàtiques fan del delta casa seva. Per veure ocells al Delta no hi ha cap època de l'any dolenta, tot dependrà de quines espècies d'ocells es vulguin veure. Val a dir que a finals d'hivern i principis de la primavera al Delta de l'Ebre és una mica peculiar. Tots els arrossars són assecats, gran part dels mesos de Febrer Març i Abril. Aquesta situació deixa els arrossars pràcticament sense cap ocell, però amb l'avantatge que tots es concentren a les llacunes i badies.

L'època d'estiu i finals de la primavera és una de les millors per visitar el Delta (els mosquits no són massa problema). Tots els ocells es troben en plena activitat de cuidar i criar els seus pollets, amb anades i vingudes de pares portant menjar. Els arrossars estan verds amb colors vius i alegres.

La tardor, quan l'arròs està segat, i molts ocells comencen la seva migració, fan del delta un dels llocs indispensables per parar. Aquí mengen i descansen de la seves migracions, algunes d'elles de milers de quilòmetres.

Valors naturals del delta de l'Ebre:

 

ALGUNS DEL OCELLS RESIDENTS AL DELTA DE L'EBRE

Cabussó emplomallat, Cabusset, Baldriga Balear, Martinet de Nit, Esplugabous, Martinet Blanc, Agró Blanc, Bernat Pescaire, Capó Reial, Flamenc, Ànec Blanc, Xibec, Xoriguer, Rascló, Fotja Banyuda (rara), Polla Blava, Bec D'Alena, Corriol Camanegra, Gavina riallera, Gavina capblanca, Gavia de pota groga , Xatrac Gros, Fumarell Carablanc, Òliba, Mussol, Alosa, Cogullada Vulgar, Terrerola rogenca, Trist, Rossinyol Bord, Boscarla Mostatxuda, Teixidor, Estornell vulgar, Estornell Negre, y Repicatalons subespècie witherbyi.

ALGUNS DELS OCELLS ESTIVALS AL DELTA DE L'EBRE:

Martinet Menut, Martinet Ros, Agró Roig, Esparver Cendrós, Camesllargues, Perdiu de Mar, Corriol Petit, Gavina Corsa, Curroc, Xatrac Menut, Fumarell Negre, Xot, Siboc, Enganyapastors, Falciot Pàl·lid, Puput, Abellarol, Terrerola vulgar, Boscaler Comú, i Balquer.

ALGUNES DE LES AUS INVERNANTS AL DELTA DE L'EBRE:

Calabria Agulla i grossa, Cabussó collnegre, Baldriga Mediterranea i Balear, Corbmarí Gros, Bitó, Oca, Anec xiulaire, Anec cuallarg, Anec cullerot, Bec de Serra Mitjà, gran quantitat de Limícoles de diferents espècies, Arpella, Arpella Pàl·lida, Aguila Calçada, Aguila Pescadora, Falcó Peregrí, Esmerla, Gavina Capnegra, Mussol Emigrant, Blauet, Cuereta Blanca, Grasset de Muntanya, Piula Grossa, Cotxa Blava, Cotxa fumada i Tallareta cuallarga.

ALGUNES DE LES AUS QUE ES PODEN OBSERVAR DURANT LA MIGRACIÓ:

Bec-planer, Xarrasclet, Corriol Pitroig, Valona, Territ Bec-llarg, Territ Menut Territ de Temmink, Batallaire, Becut i Pòlit Canataire , Siseta, Gaig Blau, Tallarol de Garriga, Mosquiter de passa, Mastegatatxes, i Capsigrany.

 

CLICA AQUÍ per veure els ocells més interessants observats el 2008, 2007 i 2006. (Els noms estan en anglès, llatí, castellà i català).

Riet Vell és una de les finques d'arròs ecològic on l'observació d'ocells és molt recomenada.Aquí trobareu una relació d'articles d'itineraris i fauna relacionats amb el Delta de l'Ebre escrits alguns d'ells pel nostre guia. També hi trobareu mapes de carreteres i camins del Delta de l'Ebre descobrint els secrets mes íntims d'aquesta zona humida

Allotjaments, restaurants i altres activitats (RECOMANATS)

El Delta l'Ebre acull molt bones  opcions segons les categories d'allotjament. Els restaurants serveixen una gran varietat de menjars - obviament amb especialitats locals lligades a l'arròs, al peix i al marisc.

Aquesta és una llista de links que recomanem:

CAMPINGS:

Càmping Eucaliptus - situat a la urbanització Eucaliptus molt aprop de les platges.

Càmping "La Tancada"  - situat molt aprop de Poble Nou direcció a les platges. Telèfon 977 26 10 47

Allotjaments Rurals:

La Barraca de Salvador - Allotjament utilitzant les cases (barraques) típiques del Delta. Fins a 14 persones.

Mas Toll Morrito - Casa allotjament rural integre, situada enmig dels arrossars, molt aprop de la llacuna de Canal Vell amb una capacitat per 6 persones.

TopRural - directori d'allotjaments rurals a la provincia de Tarragona.

HOTELS:

Delta Hotel - Hotel de tres estrelles a la part nord del delta, a les afores de Deltebre.

Parador de Tortosa - Quatre estrelles a la ciutat de Tortosa. El parador està emplaçat en un castell del segle X.

Llansola - Dues estrelles a Sant Carles de la Ràpita. La millor qualitat preu de Sant Carles de la Ràpita.

Meditterani Blau - Dues estrelles a l'urbanització Eucaliptus

Hotel Rull - Hotel de gran qualitat amb tres estrelles al poble de Deltebre.

RESTAURANTS:

Estany -  casa de fusta - Al costat del centre d'informació de la casa de Fusta / casa verda (hemidelta sur). Feu la vostra reserva o us quedareu sense taula!!!!! telèfon 977 26 10 26.

Llansola - a Sant Carles de la Rapita

Restaurant La Tancada - Aprop de Poble Nou - Telèfon 977 26 10 47

ACTIVITATS:

Deltarium - Zoo amb restaurant, centre d'informació, botiga i moltes activitats per a nens.

Pesca en barca - Disfruta de la bahia pescant Dorades amb la companyía de Joel. Reserves al telefon 686 800 464

Nota: Estem contents d'ajudar a fer reserves als nostres clients que fan les nostres excursions, però no som una central de reserves o agència de viatges.

Aquí tens el llistat de TOTS els allotjaments disponibles al Delta de l'Ebre

ALLOTJAMENTS A DELTEBRE y RIUMAR - HOTELS / HOSTALS
Delta Hotel *** Av. Del Canal s/n. Tel. 977 480046 MOLT RECOMENAT
Casablanca Hotel *** Leopoldo Segarra, 49. Tel. 977 489291
Pensió Paca ** Urbanització Riumar. Tel. 977 267394
Hotel Rull *** Av. Esportiva, 155. Tel. 977 487728
Aparthotel Ecodunas. Passeig Marítim. Tel.636426002 / 649268863
Alberg M. Antoni Batlle. Goles de l’Ebre s/n. Tel. 93 4838363/ 977 480136
Pensió Can Salat. Adrià VI, 1. Tel. 977 480445
Pensió El Faro **. Goles de l’Ebre, 357. Tel. 977 480229/ 606061222
Pensió Castro. C/ Riu Segre, 13. Tel. 977 489686

CASES RURALS
Lo Toll de Morritos. Crta. Del Toll. Tel. 977 481170- 620684143
Casa Lo Vivet. Crta. Riumar. Tel. 977 480740 / 606345413
Villa Fina. Crta. de Nassos. Tel. 977 481020- 646707956
Casa Pepeta. Crta. De la Marquesa. Tel. 977 481457
Casa de la Bassa. Crta. Riumar. Tel. 977 480602- 600363242
Barraca Joanet de Patacó. Camí de Parrillos. Tel. 977 480784- 619656374
La Fonsa. Crta. Riumar. Tel. 699621036
Miriam i Joana. Crta. De la Marquesa. Tel. 977 481089- 607953771
Caseta de Manigotxa. Crta. del Toll. Tel. 977 481126-666659177
Caseta del Chato. Crta. del Toll. Tel. 977 489573 / 636563667
Caseta de Susanna. Crta. Marquesa. Tel.627542784 / 977 482272
Barraca d’En Salvador. Crta. Marquesa.Tel.627542784/977 482272 RECOMENAT
Caseta Joan de Petenera. Crta. Tora del Mig. Tel. 977 482132-620985589
Caseta Carme de Nelis. Crta. Illa de Mar. Tel. 977 481103
Casa de pagès Illa de Mar. Crta. de la Marquesa. Tel. 617 039 867
Caseta Montanyana. Crta. Montanyana. Tel.977-482121-660039192
Caseta del Quet. Crta. De Riumar. 670207032

CAMPINGS
Càmping Aube Alquiler de Bungalows 2ª Cat. Urb. Riumar. Tel. 977 267066
Cámping Riumar “ “ 3ª Cat. Urbanització Riumar. Tel. 977 267680

ALLOTJAMENTS A AMPOSTA y EUCALIPTUS - HOTELS
Hotel Mediterrani Blau ** C.Eucaliptus. 1 977-479310/679446297/Fax-977479311 RECOMENAT
Hotel Montsià ** . Avda. Ràpita, 8. Tel. 977 701027
Hotel Baix Ebre. N-340, Km 1079. Tel. 977 700025
Residència Amposta Parc. Camí de les Comes s/n. Tel 977 701437/630285333

CASAS RURALES
Mas d’En Chapa. Crta. De St. Jaume. Tel. 977 702391
Can Teresa. Crta Amposta-St. Jaume. Tel. 977 702020/610923410
L’Esquerra de Gabriel. Crta. St. Jaume. Tel. 977 700532/625518385
Mas del Monjo. Antiga Crta. Barcelona. Tel. 977 701248/625518384
Torre Forcherón. Partida Mas de Sunyer. Tel. 654 898 115/977701828
Can Sisco Apartaments Rurals. C/Palau i Quer, 20. Tel. 977 704341/625395692
Mas de Rallo. Polígon 60 Partida l’Oriola parcel•la 49. Tel. 665448717
Masia Cal Berret–Vora Riu. Crta. Carrova, polígon 2, parcel•la 161. 627060199
Casa Toful . Balada. Sant Cristòfol.619716778
Mas del Tancat. Crta.Amposta/St Jaume km.3’2 Tel. 65690101

CAMPINGS
Càmping EUCALIPTUS 2ª Cat. Platja Eucaliptus. Tel 977 479046 / 478095
Càmping La Tancada 3ª Cat. Crta. del Poblenou- La Tancada. Tel. 977 261047/636734647

ALLOTJAMENTS A SANT CARLES DE LA RÀPITA - HOSTALS / HOTELS
Llansola ** St. Isidre, 96. Tel. 977 740403 RECOMENAT
Hotel Miami mar **** Passeig Marítim, 18-20. Tel 977 745859
Aparthotel La Ràpita *** Pl. Lluís Companys. Tel 977 741507
Plaça Vella *** Mare de Déu de la Ràpita,1. Tel 977 742453
Juanito Platja * Passeig Marítim s/n. Tel. 977 740462
Hostal Casa Albert ** Tel.977 744687
Hostal Agustí ** Pilar, 2. Tel 977 740427
Hostal Casa Ramón * Arsenal, 16. Tel. 977 740361
Hostal Can Batiste ** St. Isidre, 204. Tel 977 742308
Pensió Roca Mar ** Constitució, 8. Tel. 977 740458
Hostal Residència Celma * Pl. del Coc, 2. Tel. 977 740104
Alberg Casa de Colònies. Partida Mallada Vella s/n. Tel. 977 261101

CASES RURALS
Mas de Sans. Partida d’En Carrasca. Tel. 977 740752 / 977 741304

ALLOTJAMENTS A SANT JAUME D’ENVEJA - HOSTAL / CASA DE COLÒNIES
Hostal Delta Park. Dr. Canicio, 10. Tel 977 468096 / 977 468607

CASES RURALS
La Cusa. Camí del Serrallo. Tel. 977 450158
Mas Illa de Riu. Crta. Migjorn. Tel. 977 450158/977451009
Can Teresa. Ctra. Amposta-Sant Jaume. Tel. 977 702020/610923410
Casa Toful. C/ Sant Cristòfol, 13 BALADA. Tel. 977261025/619176778

ALLOTJAMENTS A POBLENOU DEL DELTA - ALBERGS/HOTELS/HOSTALS
Hotel Algadir*** Ronda dels pins, 27-29 Tel.977 744 559 Mobil: 655 132 743 RECOMENAT
Casa de colònies Can Amadeo. Ebre, 5. Tel. 977 745225

CASES RURALS
Ca la Pilar. Major, 5. Tel. 977 745516
Ca’l Gasso. Ronda de Mar, 13. Tel. 977 740756/977 740689/636671717
Can Gilabert. Ronda Fortalesa, 14. Tel. 977 744234
Can Juvimar. La Cinta, 12. Tel. 977 744311/630271017
Can León. Major, 2. Tel. 977 740736
Lo Segador. Major, 14. Tel. 636 517 755

ALLOTJAMENTS A L’ALDEA - HOTELS/HOSTALS
Can Quimet ** Avda. Catalunya, 328. Tel. 977 450003
Hostal Espanyol ** Avda. Catalunya, 69. Tel. 977 450008

CASAS RURALES
Mas de Bernis. Partida Ermita de l’Aldea s/n. Tel. 639134908

ALLOTJAMENTS A L’AMPOLLA - HOSTALS/HOTELS
Cap Roig Resort. Apartaments turístics. Tel. 977-593800
Hotel Sol Casa Llambrich * Avda. Marítima, 8. Tel. 977 460008
Hotel La Roca Plana ** Av. Marítima. Tel. 977 460332
Hotel Flamingo **** Ronda de mar, 56 Tel. 977593816

CASES RURALS
Casa Maria Cinta Callau. Roquer. Tel. 977 470744

CAMPINGS
Càmping Ampolla Platja. Platja de l’Arenal. Tel. 977 460535
Càmping Sol. Crta. N-340 Km 1096. Tel. 977 593256
Càmping Sant Jordi. Del Mar, 5. Tel. 977 460415

ALLOTJAMENTS A CAMARLES
Hotel Delta Parc * N-340 Km. 1091. Tel. 977 470205

CASES DE TURISME RURAL
Lo Racó de Peret. Cami del Roquer. Tel. 977-470277- 636312183

INFORMACIÓ DE RENFE (TRENES): 902 240 202
INFORMACIÓN HIFE (AUTOBUSES): 902 119 814

Taxi en Aldea: Rafael 689505798

Taxi en Amposta: 659 799 740

Taxi en Ampolla: 677556136

A la versió catalana només tenim un resum de la versió anglesa.

Si vols Google pot traduir al Català la versió completa, només has de clicar aquí

Shortcuts

Home - Links - Link Exchange - About Us - Testimonials - Former Employers - Our tours - Package Tours - Weekend Trips - Day Trips - Conditions - Tour Calendar - TRIP REPORTS - Gallery - Bird gallery - Landscape gallery - News - Subscribe Newsletter - Contact Us - Booking Form     
Birding Sites - BIRD NEWS IN THE EBRO LANDS
More information about:
Ebro Delta Nature Park - Els Ports - Montsià - Monfragüe, Extremadura

SPANISH VERSION
Principal - Excursiones en el delta del Ebro y Ports - TestimoniosContactar 

CATALAN VERSION
Principal - Excursions al delta de l'Ebre i Port - On anem - Informació del delta de l'Ebre - Testimonis de les nostres excursions - Empreses col·laboradores - Contactar 

DANISH VERSION

Paraules clau:

Ocells, Ocell, Aus, Au, Moixó, Moixons, Delta, Ebre, Parc Natural, Allotjaments, Hotels, Restaurants, Hemidelta, Llacunes, Gaudir del Delta de l'Ebre; Observar els paisatges del Delta de l'Ebre; visitar el Port; Excursions de natura; Visites guiades; Observació d'aus; Veure ocells i moixons; Itineraris seleccionats; Guies al Montsià; prismàtics i telescopis; guia de natura; grups petits, amics, divertit.

Descripció:

Descripció del Delta de l'Ebre, incloent el Parc Natural i el cicle dels arrossars. Situació de protecció i l'estatus d'alguns ocells. Excursions i visites per veure la natura i els ocells del delta de l'Ebre. Observació d'ocells i altres animals amb l'ajut de telescopis i prismàtics transportats comodament amb furgoneta.Audouin Birding Tours - Phone.:(0034)649286086 - info@audouinbirding.net


Englyst Webdesign - englyst.dk
- Typovizion CMS - Typo3